Drie belangrijke factoren.

Kijkende naar een zoekmachine, zijn er een aantal belangrijke factoren die bepalen of een website goed leesbaar, relevant en gebruiksvriendelijk is. Taties helpt jou met het optimaal invullen van deze factoren.

 • De achterkant van de site de techniek en leesbaarheid voor een zoekmachine.
 • De voorkant van de site inhoud / content, trefwoorden, pagina koppen enz.
 • De positie van de site op het WWW links vanuit relevante en goede sites naar jouw site.

Zoekmachine optimalisatie en techniek

Kan de zoekmachine de site goed lezen? Zoekmachines trachten zoveel mogelijk pagina's te bezoeken om te kijken wat daarop vermeld staat en of er dingen zijn veranderd. Dit proces heet Crawlen. Het is een pluspunt wanneer de zoekmachine je site makkelijk kan screenen. Goede techniek betekent dus een betere ranking voor jouw website.

SEO & Content

Naast de techniek is de inhoud van de site belangrijk oftewel de content. De zoekmachine leest de tekst op de pagina's en bekijkt welke onderwerpen daar besproken worden op basis van de trefwoorden in de tekst. Voor de zoekmachines is gebruiksvriendelijkheid belangrijk: is de tekst niet te lang, is het goed geschreven en staan de relevante trefwoorden in de tekst.

Wat is linkbuilding?

Als laatste maar zeker niet de minste, hebben we linkbuilding. Het opbouwen van een link netwerk is voor de zoekmachine zeer belangrijk. Hieraan kan de zoekmachine zien of de website, waar hij overheen crawlt, referenties heeft. Hoe vaker een externe website naar jouw website linkt hoe beter.

Toch wordt er naast het aantal ook gekeken naar de relevantie van de links en naar de mate waarin de sites die naar jouw website doorlinken zich ook aan de 3 SEO hoofdlijnen houdt. Links vanuit een relevante website die goed staat aangeschreven door de zoekmachines, zorgt sneller voor een verbetering in de resultaten.

Takties Assen probeert het zoekmachine optimalisatie proces zo inzichtelijk mogelijk te maken voor jou als klant. Interesse? Neem dan contact met ons op!

Contact

 • Vestigingsadres Assen

  Vaart Z.Z. 7a
  9401 GE Assen

 • Vestigingsadres Groningen

  Korreweg 186
  9715 AL Groningen

 • Telefoon & Mail

  06 24521685
  info@takties.nl

 • Openingstijden

  Maandag t/m Vrijdag - 09:00–18:00 uur
  Zaterdag en Zondag - Gesloten